Конина

Multi tool use
Multi tool use



Тушена конина




М'ясо з гарніром




Скибочки ковбаси з конини — кази




Японська страва Басас


Конина — м'ясо коней при вживанні в їжу.


Зазвичай споживається м'ясо підрослих лошат і зовсім молодих коней (вік 2-3 роки), м'ясо варять близько двох годин. Найкращим вважається м'ясо лошати 9-10 місяців або однорічного стригунка.


Конина відрізняється специфічним смаком і є звичайною і улюбленою стравою у кочових народів. Конина завжди була важливою частиною (іноді і ключовою) раціону кочових тюркських і монгольських народів Азії (особливо цінується карта, варена ковбаса кази і Чучук), також як і скисле молоко коней — кумис.


Основним є пасовищне розведення, що вимагає значних угідь. Допускається коротке (максимум 40-45 днів) стійлове утримання для відгодівлі. Більш тривале утримання в неволі позначається самим негативним чином на смакових якостях м'яса, його консистенції і ніде не практикується. У середовищі осілих землеробських народів вживання конини в їжу, як правило, широко не поширене.


Конина вживається при виготовленні деяких сортів ковбас для додання деякої в'язкості і пружності, а також пікантного присмаку.


Сільськогосподарське значення конини дуже сильно залежить від місцевих природно-географічних умов; наприклад, у всій Європі розводити коней на м'ясо вигідно тільки в Угорщині.


Відомо також, що кінська ковбаса — це делікатес. Міф про погані смакові якості конини, поширений серед європейців, можливо, пов'язаний з тим, що під час відступу з Москви солдати Наполеона їли полеглих коней, використовуючи замість солі і приправ порох, що викликало численні харчові отруєння.


У Німеччині та у Франції кінське м'ясо додають у копчені ковбаси.


У Туркменістані заборонено вживати конину в їжу[1].



Ставлення в різних культурах |


Хоч конину і їдять в різних країнах Європи та Азії, вона є табу в англомовних країнах, таких як Велика Британія, Ірландія, США (крім Канади). Також її не їдять цигани, жителі Бразилії та Індії. Конина не вживається в Іспанії, хоч країна і є великим експортером як живих коней, так і тушок.


В арабських країнах, конина вважається так званим «макрухом», тобто, вживати її в їжу можна, але не рекомендується. Вона є національною стравою в країнах Центральної Азії — Казахстані, Киргизії.


Це м'ясо заборонене для євреїв, з релігійних причин.



Примітки |




  1. Президент Туркменістану написав посібник з верхової їзди



Див. також |




  • М'ясний скандал в Європі на початку 2013 року

  • Яловичина

  • Свинина






o4zcfTHWSfow4RY,WIB,g,KT1 ASF4ngA Xodv7JSG,7LjxT,iGU6d
Jg5JhQUEEP5 h,Kn5VmfMU,3VV5,bAM73ADuKV,F

Popular posts from this blog

1928 у кіно

Захаров Федір Захарович

IntelliJ IDEA underlines variables when using += in JAVA2019 Community Moderator ElectionHow can I permanently enable line numbers in IntelliJ?Is Java “pass-by-reference” or “pass-by-value”?When to use LinkedList over ArrayList in Java?How do I generate random integers within a specific range in Java?What is the scope of variables in JavaScript?How to determine if variable is 'undefined' or 'null'?How do I convert a String to an int in Java?IntelliJ inspection gives “Cannot resolve symbol” but still compiles codeCreating a memory leak with JavaHow to see JavaDoc in IntelliJ IDEA?