Хліборобство




Пшеничне поле


Хліборобство — галузь рільництва, пов'язана з вирощуванням хліба.


Включає вирощування польових зернових культур, які використовуються для виготовлення різних сортів хлібо-булочних виробів, а саме:





  • Гречка

  • Дагуса

  • Жито

  • Кукурудза

  • Могар

  • Овес

  • Пайза


  • Просо

  • Пшениця

  • Рис

  • Сорго

  • Чумиза

  • Щириця

  • Ячмінь



На етнічній території України населення здавна займалося хліборобством. У давні часи трипільської культури, ще чотири тисячі років до н. е., вирощування злаків посідало чільне місце серед інших видів господарських занять — таких, як мисливство, збиральництво, рибальство, до певної міри тваринництво. Сприятливі кліматичні умови, погідний ландшафт, родючі чорноземи спонукали до праці у полі. Минали тисячоліття, відбувалися переміщення давніх хліборобських племен з місця на місце, і все ж хто б не оселявся на тій землі — неодмінно відновлював традиції вирощування хлібних злаків.


У результаті безперервної протягом століть хліборобської діяльності на сучасній території України створилися багаті народні традиції у плеканні зернових культур.



Див. також |


  • Сільське господарство

  • Збіжжя


Посилання |


  • Хліборобство на українських землях






Popular posts from this blog

1928 у кіно

Захаров Федір Захарович

Ель Греко